Erasmus+

 

Microconsorci Biblioteca escolar PuntEdu del Consorci KA120 Erasmus CETE+

El curs 2020-21 vam ser seleccionats pel programa biblioteca escolar Puntedu per participar en el Microconsorci Biblioteca escolar PuntEdu, que forma part del Consorci KA120 Erasmus CETE+(2021-2027).

Aquest projecte CETE+ és un Consorci Europeu per a la Transformació Educativa emmarcat en una acreditació Erasmus+ KA120, subvencionat per la Unió Europea i nosaltres hi hem participat al projecte 21 (desenvolupat bàsicament al curs 2021-22) i al projecte 22 (desenvolupat al curs 2022-23).

A efectes pràctics, aquest projecte s’ha traduït en hores de formació per millorar la nostra biblioteca escolar i convertir-la en un agent clau de la transformació educativa.

Projecte 21

Al projecte 21, aquesta formació ha inclòs dues mobilitats a l’estranger, dos “job shadowings“, a escoles europees, per aprendre com funciona allà el sistema educatiu i, sobretot, quin paper té la biblioteca escolar en les bones pràctiques educatives: al maig de 2022 dues docents (Vanessa Rodríguez i Vanessa Pina) van visitar l’institut-escola danès Soenderskov-Skolen; i al setembre de 2022 dos docents més (Esther Palet i Iván Seisdedos) van visitar l’escola holandesa Amsterdam International Community School.

Amb aquest projecte, fem un altre pas cap a la innovació educativa fent de la biblioteca i, en definitiva, de la lectura i les habilitats comunicatives un pilar clau en la formació de l’alumnat.

Podeu consultar aquí els diaris de viatge de les mobilitats de tots aquests docents, així com informació sobre les diverses activitats dutes a terme arran de la participació en aquests projectes CETE+:

Diaris de les mobilitats del projecte 21:

Mobilitat al centre Soenderkov-Skolen (a Soenderborg, Dinamarca), al maig de 2022:

Mobilitat al centre Amsterdam International Community School (a Amsterdam, Holanda), al setembre de 2022:

Projecte 22

Al projecte 22, que hem iniciat durant el curs 2022-23, s'han realitzat també dues mobilitats a l’estranger, dos “job shadowings“, a escoles europees: una a Portugal i una altra a Itàlia. Us compartim aquí els diaris de viatge dels dos docents que han realitzat aquestes mobilitats:

Mobilitat al centre Agrupamento de Escolas de Santa Maria Maior (a Viana do Castelo, Portugal), al maig de 2023:

Mobilitat al centre IC Cadeo e Pontenure (institut distribuït en dos nuclis, un a Roveleto di Cadeo i un altre al municipi de Pontenure, Itàlia), també al maig de 2023:

 

Comentarios

Entradas populares