Reseña literaria de Seis de cuervos


SEIS DE CUERVOS

La saga de Seis de Cuervos de Leigh Bardugo está compuesta por dos libros, este primero y Reino de Ladrones, que no te pueden dejar indiferente (si lo hacen, tienes un problema).
Esta increíble escritora nos narra la aventura que vive un grupo de seis ladrones, la mayoría del Barril, uno de los peores barrios de Kethedram. Cada uno tiene su propia historia, y la manera en que se los va describiendo hace que cada vez les cojas más y más cariño a cada uno de ellos. Realmente, cuando crees que ya no los puedes conocer mejor, que ya sabes todo de ellos, la autora te sorprende explicándotelos aún mejor, mostrándotelos a todos con el alma totalmente al descubierto.
Aunque los dos libros me hayan encantado, tengo que advertirte de algo: por la manera en la que está escrito el libro, a medida que lees, te vas sintiendo cada vez más atrapado en este fantástico mundo (¿he dicho ya que también existen los grisha?: tienes que leer esta historia para saber qué son) inventado por nuestra escritora y eso hace que al acabarte los libros puedas entrar en una especie de depresión. Yo aún echo de menos a Kaz e Inej, nuestros dos protagonistas; aunque el resto de la banda se hace querer, ellos dos me han marcado de verdad.


Durante todo el libro (primero y segundo también) el equipo va pasando pruebas imposibles y jugándose la vida a cada momento: ¿conseguirán salirse con la suya? Es verdad que tienen al mejor ladrón de todo Kethedram, Kaz Baker (el amor de mi vida), pero todos saben que van a una misión suicida, aunque nunca olvidan su lema: “Sin muertes, sin funerales”.

Si de verdad te gusta leer, necesitas tener leída esta bilogía: de verdad que no sabes lo que te pierdes si no lo haces…

Laura Pont, 2.º Bachillerato A, INS Lluís Companys. Curso 2018-19.





Comentarios

  1. EL SECRETO DE MARROWBONE
    Sergio Gutiérrez Sánchez va néixer a Oviedo al 1973, és un guionista i director de cinema espanyol. El seu primer guió va ser per a un llarg metratge que ho va escriure al 1996. Ha escrit El secreto de marrowbone, el orfanato, el guió de Purgatorio, al costat de Luis Moreno, del director Pau Teixidor i el guió de la pel•lícula Palmeras en la nieve, de Fernando González Molina i basada en la novel•la de Luz Gabás. En 2017 va estrenar la seva primera pel•lícula com a director, El secreto de Marrowbone, amb la producció de Juan Antonio Bayona i Guillermo del Toro.
    Aquest llibre tracta sobre Jack i els seus germans Jane, Billy i Sam viuen pràcticament com ocupes en la vella Casa Marrowbone, una granja en ruïnes i que ha estat abandonada durant molts anys. Van deixar Anglaterra amb la seva mare Rose, fugint d'un pare maltractador buscant una nova vida en un nou país. Però Rose estava molt malalta i va morir poc després d'arribar a Marrowbone. Jack és responsable dels seus germans. Estan preocupats de que els puguin donar en acollida, que els separin o siguin enviats a un orfenat, ells decideixen enterrar a la seva mare al jardí i mantenir la seva mort com un secret fins que Jack compleixi els 21. Les coses es compliquen quan Jack rep una carta Potter, un advocat contractat per Rose per organitzar tots els assumptes legals i poder heretar la vella granja Marrowbone. Ell visitarà la granja per aconseguir la signatura de Rose en alguns documents legals i haurà de demanar-los diners per poder pagar a altres familiars que també volen compartir aquesta casa. Jack i els seus germans pensaran una trampa per engañar-li. Li diran que Rose està molt malalta per reunir-se amb l'advocat i Jane falsificarà la seva signatura.
    Personalment a mi aquest llibre m’ha agradat tot i que m’ha costat una mica de llegir-lo perquè em confonia ja que hi havien salts temporals però el que més em va agradar va ser que era la lluita d’uns germans que no volien que els separessin i els portessin a cadascú a un lloc diferent.
    Aquest llibre li donaria una puntuació de quatre sobre cinc perquè m’ha agradat molt la historia, en canvi el punt que falta per arribar al cinc és per els salts temporals que em confonien.

    ResponderEliminar
  2. Una novel·la policíaca en tota regla. M'ha agradat molt, sobretot a l'estar ambientada a Barcelona i fent una bona radiografia de certes zones de la ciutat i les seves problemàtiques.
    El personatge principal és Hector Salgado, un inspector argentí que es va instal·lar a Barcelona fa ja molts anys. La novel·la se centra en dos casos: el primer afecta directament Hector, ja que es veu involucrat en la pallissa que li va donar a un sospitós de matar a joves per rituals macabres. I després hi ha la mort d'un adolescent d'una família molt rica i que sembla ser un accident o un suïcidi. Però res és el que sembla.
    La trama està perfectament trenada.
    Tot i que el protagonista és Hector, en estar narrada en tercera persona com a narrador, en molts capítols ens situa el punt de vista des personatges secundaris.
    M'ha agradat molt el treball realitzat amb els personatges: els seus secrets, les seves pors, els seus defectes ... Ens sorprenen amb un passat ple de culpes i penediments. Al mateix temps que els casos van avançant, els personatges van desmascarando els seus secrets. Tots tenen alguna cosa a amagar.
    Barcelona es converteix en un personatge més. L'autor ens trasllada molt bé aquesta sensació d'ofec i sufocació que es viu a la ciutat durant l'estiu, amb una calor extremadament humit.
    He de reconèixer que al final m'ha sorprès, cosa que ja diu molt a favor seu. No m'esperava aquest desenllaç.
    Molt recomanable per als amants del gènere negre.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares